Fotografie, Pjotr Wiese
Website ontwikkeling
Culturele internet projecten

 

Search Engine Optimalisation
Ruw vertaald: optimalisatie voor zoekmachines, is een apart vakgebied dat zich richt op de zogenaamde 'natuurlijke zoekresultaten' van een zoekmachine. Het doel is de website makkelijk indexeerbaar (hapklaar) te maken voor een zoekmachine, zodat deze optimaal opgenomen kan worden. Daarmee wordt de kans vergroot dat de zoekmachine uw website presenteert bij bepaalde zoekacties en u dus meer bezoekers en/of klanten krijgt.

Te weinig bezoekers?
Uw website bestaat, maar u vindt dat er nog niet genoeg bezoekers komen. Zoals u wellicht gemerkt heeft is het lanceren van een website vaak niet genoeg. Het is te vergelijken met het maken van een mooie kleurenfolder, maar het blijft allemaal ergens netjes op een stapel liggen. Niemand die er een meeneemt. Heeft alle moeite wel zin gehad?

Meer bezoekers door SEO
De meeste internetgebruikers navigeren op het web via zoekmachines (zoals Google, Yahoo en Bing). Zoekmachines struinen, op hun beurt, automatisch het internet af door middel van zogeheten 'zoekrobots'. Deze zoekrobots bezoeken en interpreteren websites. Aan de hand van de gevonden informatie wordt een website opgenomen in de index van de zoekmachine.

SEO rapport
Wij kunnen voor u een rapport maken gebaseerd op de zoekmachine-vriendelijke staat van uw website. Wij lichten uw website door en geven tips en wenken ter verbetering van uw website.

SEO workshop
Speciaal voor redacteuren en anderen die websites vullen bieden wij een inleidende workshop SEO.
Op informele wijze wordt de werking van internet, een website en een zoekmachine uitgelegd. Veel elementen zullen direct toepasbaar zijn in de eigen situatie. Tevens wordt er achtergrondkennis aangereikt die meer inzicht geeft in het ontstaan en de techniek van internet. De opzet is laagdrempelig, er is ruimte voor vragen.

Neem gerust contact op.